نور خطی چیست؟

روشنایی خطی – Linear light – یا لاین لایت که در ایران با عنوان چراغ لاینر نیز شناخته می شود معمولاً به چراغ های LED خطی اطلاق می شود که نور را در ناحیه باریک تری نسبت به سایر چراغ های گرد یا مربعی پخش می کنند. طول آنها زیاد است و بدون محدویت طول می توانند به عنوان یک چراغ آویز معلق، چراغ روکار و یا چراغ توکار در دسترس باشند.

نقاط مثبت تکنولوژی نورخطی چیست؟

  • ایجاد جلوه زیبا و خیره کننده برای طراحی های معماری مدرن . چراغ های خطی با انواع طرح های دکوراسیون همخوانی دارند.
  • جنس بدنه چراغ های خطی از آلومینیوم اکسترود شده بوده تا با انتقال حرارت مناسب باعث عمر بیشتر، وزن سبک تر آنها شوند .
  • دیفیوزر لامپ های ال ای دی خطی باعث پخش نمودن نور به صورت یکدست در اطراف می گردند.
  • مصرف انرژی نور خطی سقف کم و بازدهی آنها بالا می باشد. لذا نسبت به بسیاری از روش های نورپردازی مدرن به صرفه تر هستند.
  • نورهای خطی انعطاف پذیری بالایی دارند چرا که در انواع سقف های کاذب کناف کاری شده، گچ و رابیتس و یا شبکه ای به شکل T و یا به حالت L قابل تعبیه می باشند.

روشنایی خطی LED چیست؟
از جدیدترین مدل های روشنایی خطی می توان به ماژول LED خطی با جریان یا ولتاژ ثابت اشاره نمود. قطعات این ماژول ها با استفاده از تعداد نسبتا زیادی از “دیودهای ساطع کننده نور”  که با هم بر روی یک برد الکتریکی نصب شده اند ساخته شده است. بوسیله این برد الکتریکی یک نوار نوری یکنواخت ایجاد می گردد. این مفهوم ساده شیوه نورپردازی فضاها را متحول کرده است.

LED یا COB کدام بهتر است؟

اگرچه یک LED COB کارآمد است اما یک LED SMD از طول عمر بیشتری برخوردار است. سی او بی ها به ازای هر وات شار نوری خروجی بیشتری تولید می کنند به عبارت دیگر، نور بیشتری با وات کمتر دریافت خواهید کرد که این امر خود باعث ایجاد گرمای بیشتری می شود و برای افزایش طول عمر استفاده بهینه از  COB  ها باید قطعات هیت سینک بیشتری در نظر گرفته شود. از جهت دیگر یک LED SMD همچنین میتواند پرتو نوری گسترده‌تر را نسبت به همتای خود تولید نماید، به این معنی که نور و در نتیجه گرمای تولید شده به اندازه یک LED COB به قطعات هیت سینک کمتری نیاز ندارد. بنابراین در عموم پروژه ها برای روشنایی خطی اس ام دی ها پیشنهاد می شود.

نور خطی بدون لبه

نور خطی به انواع توکار ، روکار و آویز تقسیم بندی می شوند:

1.چراغ خطی توکار چیست؟  نصب انواع آن چگونه است؟

نور خطی توکار داخل سقف یا دیوارها قرارگرفته و نور محیط را تأمین می‌کنند. بیشتر چراغ‌ها مستطیلی و عریض هستند. این محصول مدرن و با کیفیت قادر است نورپردازی محیط را به زیباترین شکل انجام دهد.

این محصولات برای ساختمان‌های نوساز و یا سازه‌هایی که در دست بازسازی هستند،پیشنهاد می‌شود؛ زیرا در این حالت، محل قرارگیری آن‌ها در داخل سقف و دیوارها تعیین‌شده و مشکلی در اجرای آن‌ها به وجود نخواهد آمد. همچنین طبق برآوردها، ابعاد و نوع چراغ‌های موردنیاز نیز تعیین‌شده است.

کاربران گرامی، لازم است از قبل از هرگونه برش کاری یا ایجاد حفره در محل نصب با کارشناسان ما در نیسانور مشاوره نمایید؛ زیرا در استفاده از آن‌ها لازم است تا حفره‌ای در سقف ایجادشده و چراغ داخل آن قرار بگیرد.

این محصول در دو نوع چراغ خطی توکار لبه‌دار و چراغ نور خطی بدون لبه توکار عرضه می شود. نوع نصب این دو ممکن است با توجه به پروژه نیاز به زیرسازی داشته باشد یا به راحتی پیچ شود.

در چراغ خطی بدون لبه، چراغ داخل سقف یا دیوار قرار گرفته و از بیرون فقط بخش نوری آن دیده می‌شود. بر همین اساس توصیه می‌شود قبل از اقدام به خرید چراغ خطی توکار بدون لبه، موارد لازمه را بررسی کرده و سپس طبق نتایج به‌دست‌آمده، اقدام به تهیه چراغ‌ها و نصب آنان کنید.

چراغ لاین توکار لبه‌دار را می‌توان بر روی سقف‌ها نصب کرد. کلیه محصولات نوری ما قابلیت نصب بر روی دیوارهای کاذب را نیز دارند. نصب این چراغ‌هایی که برای نصب بر روی زیرساخت‌های کنافی تهیه شده‌اند، به زیرسازی نیاز دارند؛ اما در صورت نبود زیرسازی نیز می‌توان کناف را برش داده و با استفاده از تجهیزاتی نظیر قطعات فنری، آن را بر روی پنل، نصب کرد. درصورتی‌که زیرسازی موردنیاز وجود داشته باشد، می‌توان پروفیل آلومینیومی را به‌راحتی داخل کناف قرار داد.

برای نصب چراغ خطی توکار بدون فریم – تریم لس –  می‌توان آن را با استفاده از پیچ به سقف کاذب وصل نمود. برای نصب آن‌ها باید منبع تغذیه نور، نوارهای آل ای دی خطی و طلق دیفیوزر در داخل این پروفیل تعبیه شوند.

نور خطی منقطع
نور خطی منقطع

انواع منبع تغذیه چراغ های خطی…

هر LED یا COB برای روشن شدن نیاز به تامین یک رنج خاص از جریان الکتریکی و ولتاژ الکتریکی مناسب از پیش طراحی شده است دارد. درصورتیکه این مقادیر کمتر از میزان تعیین شده باشند این منابع روشنایی یا بطور کلی نوری از خود ساطع نمی کنند و یا با نوری کمتر از میزان توانیی خود نورافشانی خواهند کرد. از طرف دیگر اگر ولتاژ و جریان بیشتر از بازه طراحی باشند این منابع روشنایی بسرعت میسوزند. لذا براورد صحیح از میزان ولتاژ و جریان عبوری از یک سیستم روشنایی از مهمترین نکات استفاده از آن است.

ال ای دی ها و COB ها عموما برای روش شدن نیاز به جریان برق مستقیم DC دارند در حالیکه سیستم برق شهری یا سیستم جریان متناوب AC کار می کنند. لذا تبدیل جریان متناوب برق شهری ( 110-220 ولت ) به جریان مستقیم مورد نیاز سیستم روشنایی نیاز به دستگاهی جداگانه برای این امر دارد.

امروزه به یکی از 2 روش زیر تولید این جریان مستقیم مورد نیاز برای یک سیستم نورخطی امکان پذیر است:

  1. سیستم ولتاژ ثابت  ( سوییچینگ )
  2. سیستم جریان ثابت ( درایور )

برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله انواع روش روشن کردن چراغ های نور خطی مراجعه فرمایید.